Main Menu
Random Images
| Al Sawan |
|
|
| Pictures: 20 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?
Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd
nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...kvo pravim? ..
Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?
nvd
26 Jul : 09:22
a az s koi da se vidq ?
View all posts (625)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (33)
Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Визи |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Спешна Виза за UAE | ||
| Go to page >> | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | Privet na vsi4ki Bulgari tuk Imam edin spe6en vypros: Imam kupen bilet za Dubai za ponedelnik, 6te sym na poziciq Zamestnik-Kapitan na edna ot Yachtite na edin Sheih v Abu Dhabi. ... predi malko mi se obadiha ot Abu Dhabi, 4e sa "propusnali" vyprosa za Visata mi za UAE, pitaiki me dali mi trqbva takava. Ot moq opit dosta godini imam pose6teniq v Dubai za razli4ni periodi i ne znam s sigurnost dali koi i kak mi e vadil vizite togava (4esto e Agent i nie ne sme v te4enie). Samo nqkoi mi podhvyrli, 4e imaiki Morq6ki passport po nqkakyv na4in me oblek4ava s Vizite za UAE. Ako nqkoi moje da spodeli info koi e nai-byrziq na4in da mi se izdade Visa za da moga da kacna ponedelnik v UAE i bezproblemno da se ka4a na Yachtata ,koqto e Cayman Island Flag, a vposledstvie da imam vreme za izdavane na rabotnata viza dokato sym ve4e na borda na yachtata ? Thanx Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| Ivo Datchev |
| ||
ivodatchev![]() ![]() Registered Member #1 Joined: Tue May 29 2007, 06:49AMLocation: Dubai,UAE Posts: 274 Thanked 94 times in 62 posts | повтаряме се Виза е най-правилно да изискваш от работодателя. Като са "пропуснали"да направят някаква друга - визит или турист визи. Ако билета ти е от ЕК те могат да осигурят виза... Don't confuse kindness with weakness. (Swordfish) | ||
| Back to top | | ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | Mersi za otgovora po-gore ! V slu4aq stava vypros za nebrejnost ili zabravqne - te 6te osigurqt 100 % viza, no v slu4aq stava vypros za spasqvane na bileta mi v Ponedelnik ... i izdavane na nqkakva viza samo dokato te se organizirat na mqsto za izdavaneto na rabotnata mi Viza. ... t.e. nqmat agent koito se zanimava s teq ne6ta i mi se obadiha tuk v Bg za mi iskat info/syvet specifi4no za na6ata naciq ako znam variant ili podrobnosti. t.e. kato cqlo vyprosyt mi se transformira v: Visit ili Tourist Visa ... mogat li da se organizirat i mi bydat fizi4eski izdadeni do Ponedelnik poluno6t(kogato kacam). ... i ako kacna i naprimer nqmam nikakva viza - kakvo sledva ? [ Edited Sat Mar 13 2010, 02:28PM ] Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| Ivo Datchev |
| ||
ivodatchev![]() ![]() Registered Member #1 Joined: Tue May 29 2007, 06:49AMLocation: Dubai,UAE Posts: 274 Thanked 94 times in 62 posts | niama da mojesh da se boardnesh/izletish bez vizata. no ako stane che kacnesh tuk i si bez viza stoish si na letishteto i vurtish telefoni dokato ti izleze viza. vij si PM Don't confuse kindness with weakness. (Swordfish) | ||
| Back to top | | ||
| Lazo |
| ||
![]() Registered Member #63 Joined: Sun Sep 23 2007, 02:54PMLocation: Dubai-Nesebar Posts: 130 Thanked 53 times in 38 posts | Днес е събота,според мен е доста трудно да ти направят виза за 2 дни,билета ти ако е с Emirates моге те да помогнат,ако не трябва да чакаш на летището докато ти издадат виза.Не моге да влезеш д Дубай,не зависимо какаъ е флага на яжтат на която работиш.Моя съвет е без виза по-добре не тръгвай. | ||
| Back to top | | ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | Ok, mersi 6te predam emaila na Managementa na Yachtata tuk v France ... da se razberat. Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| ina |
| ||
| Dreaman, нямам идеята дали моряшкия ти паспорт може да спаси положението. Ако се окаже че статута ти е като на редови гражданин, ще потвърдя, че няма да те качат на самолета без нужните документи- паспорт и виза (копие на визата е ок). Дали е възможно да ти издадат експресна туристическа виза в неделя, така че да имаш копие в понеделник - сигурно е възможно. Неделя е работен ден в емирствата, така че наритай разсеяните хорица в Абу Даби да тичат в ранни зори и да правят каквото е необходимо за да си оправят пропуска и утре вечер да имаш сканирано копие на е-мейл...или да преглътнат стойността на билета. Ако визата не стане, има някакъв малък шанс да се разбереш с авиокомпанията да те букне със същия билет за друг ден, без да те таксува допълнително - обяснаваш случая и дано проявят разбиране. На мен ми направиха такъв компромис заради изчезнал паспорт (случи се на самото летище и то след като се чекирах със паспорта), но дали е обичайна практика не знам..Мисля че бе по- скоро изключение в моя случай, май ме съжалиха | |||
| Back to top | | ||
| AnGy |
| ||
![]() Registered Member #1117 Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts | С авиокомпания Emirates визата става точно за 1 ден. Моряшкия паспорт не освобождава никой от виза за влизане в ОАЕ , но който притежава такъв паспорт свободно може да купува алхохол от Сиименс клуб. Виж си ПМ. | ||
| Back to top | | ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | Privet otnovo ! Moqta viza trqbva6e da stane po uverenie na tamo6niq (UAE) agent ili 4etvyrtyk ili Nedelq(dnes) ... o6te nqma novini ? V tazi vryzka iskam da zapitam: dosta poznati mi pi6at i kazvat, 4e UAE viza se vadi za 1-2-3-4... malko dni ? No za kakva Viza stava vypros: razbrah, 4e e edno da stava vypros za Turisti4eska ili Transit Viza, a syvsem drugo e da stava vypros za Rabotna(dokolkoto razbrah - 1 godi6na) Viza. Molq nqkoi znae6t da mi poqsni - normalno li e za rabotna Viza da se 4aka ve4e po4ti sedmica ? Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| Mila S |
| ||
![]() Registered Member #1082 Joined: Sat Jan 16 2010, 12:35PMLocation: Bulgaria Posts: 73 Thanked 17 times in 14 posts | Да. За моята виза чаках почти 2 седмици.Но не мога да ти кажа дали това забавяне е обичайно.Не трябва ли работодателя ти да се занимава с уреждането на визата ти? | ||
| Back to top | | ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | toi se zanimava, to4no po dumite na Dubaiskata agenciq, koqto dviji tezi ne6ta - trqbva da stane ili 4etvyrtyk, ili Nedelq(dnes). No do dnes nqmam novini i tova zapo4va da me pritesnqva ... da ne bi v edin moment rabotodatelq da se otkaje ot kandidaturata mi po pri4ina na tezi zabavqniq ? Va6ata Viza rabotna li e - i za kolko vreme vaji ? Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| AnGy |
| ||
![]() Registered Member #1117 Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts | Ако вече си одобрен за тази позиция и работодателя действа да ти извади всички необходими документи за легално пребиваване в ОАЕ няма логика да се отказва от кандидатурата ти и да губи време и пари да търси нов човек. Късмет !!! И не забравяй че хубавите неща стават бавно !!! | ||
| Back to top |
| ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | Mersi , 4ovek 4esto ima nujda ot prosvetlenie po nqkoi temi ot nqkoi po-ve6t Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| ina |
| ||
| Aз бях вече тук с entry permit и ваденето на работната виза отне 1 месец. Аналогично и на баш шефа ми...Той дори писа гневни писма до free zоne authority (те сладурите ни правеха визите, за да не се хабим да ходим до емиграционните, и да ни вземат тройна такса ) защото не можеше да пътува, а му беше спешно. Паспорта дадеш ли го веднъж на въпросния free zоne authority, не ти го връщат, нищо че си почесват бог знае какво вместо да процесват виза. Не ми е ясно обаче като как ще ти извадят работна виза без да си тук - до момента е било невъзможно това. За работна виза ( виза е нещото лепнато в паспорта ти, хартийката която показваш на влизане на летището се нарича entry permit) си трябва да минеш рентген и кръвен тест, и паспорта да е физически тук. Вероятно се бави самия ти еntry permit. Не го мисли, емиратците за никъде не бързат. Често разиграват и без никаква причина. Сега нали имат проблеми с дълга, трябва да върнат рабтодателя ти 2-3 пъти да си плати наново апликейшън форм. Не пречи да провериш все пак защо се бавят [ Edited Mon Mar 22 2010, 10:20AM ] | |||
| Back to top | | ||
| Dreaman |
| ||
![]() Registered Member #827 Joined: Sun Sep 13 2009, 12:36AMLocation: Abu Dhabi - Yas Marina Circuit Posts: 20 Thanked 0 times in 0 posts | ... polu4ih q 90 dneven Entry Permit e utre letq ! Na Yachtata na Princa | ||
| Back to top | | ||
| Go to page >> | |